Caffeine Talk ❤ Tesco Red Berries Infusion

Tuesday, August 15, 2017



Assalamualaikum and Good Morning darlings
I thought of do reviews about coffee and tea since I love them so much. hahaha 
Tak pernah dibuat orang but who cares 
So today we'll talk about my current favourite tea which is  Red Berries Infusion Tea from TESCO
(tesco je kiah ?! -_-)



it contains
HIBISCUS
APPLE
BLACKBERRY LEAVES
STRAWBERRY
ROSEHIP
RASBERRY
CRANBERRY

the colour almost like ribena and very berry tasty..but its a TEA
hence this post.
I recommend this for those who loves tea and love trying something new.

Sumpah sedap !!

Normally those westeners never put sugar in their tea..but we growing up taught by our elders to always add some sugar to our tea.

Normally
I would brew this tea with 2 teaspoon of sugar + 1 teaspoon of honey + a bag of berry tea + deliciousness :)

that honey really bring out the fruit flavour of those berry.

if you ever drink at coffee bean there is one tea taste exactly like this.

I don't remember the name..but it taste as good too. memang i tell yopu rasa dia sebijik dengan dekat coffee bean.

kalau at coffee bean..the price for a cup would be more than rm10

tapi yang ni sekotak baru rm4.50 ada 20 teabags. so 20 cawan boleh buat !!

why bother to waste your money girls.

Product Review ❤ LA Girl Blusher and Quad Eyeshadow

Friday, August 11, 2017


Assalamualaikum

so harini we will be reviewing LA Girl product

LA Girl Just Blushing

and

LA Girl Eyelux Eyeshadow


LA GIRL JUST BLUSHING


First Impression


left just radiant right just rosy


So easy to blend like what?!!
even kalau terletak lebih we can brush it off using clean brush
unlike catrice blusher..once dah terletak banyak..disaster weh



it's good because I dont have light hand when it come to blusher
for Just Rosy shade..this would be my favourite everyday blusher

but I have a problem with the other shade which is Just Radiant
The shimmer is crazy

seriously look at it



the yellow undertone of this blusher made me think multiple times to wear it
and yet I still would find a way to apply this shimmie shimmie blusher.

Packaging

The packaging is top top tip top.
tudiaa cik yahhh

Jeffrey Star always remind us that good product come with good packaging and this feels heavy !!
love it it just that it is too bulky i could not find a good place too place it.

LA GIRL EYELUX EYESHADOW

First Impression


GIRL..I got to tell you something really important
and this eyeshadow is pigmented not like how they swatch!!
plus it stays well on your eyes.

Normally I would only prime my eyes with concealer or foundation that i used to carve out my brows
(yet im still sucks at doing my own brow)
and that is enough for to make this shadows last all day

Here's the proof

this is in the morning before going to work

and this is before I get home. you can still see the colours peeking through.

if this is not enough as evidence
Im sorry
But you should try yourself and see it

Packaging
since the packaging is the same as the blusher. not much to say other than bulky but heavy. worth the price

Until the next reviews
LotsofLove
Anis

LA Girl online shopping experience

Monday, August 07, 2017

Assalamualaikum

Hai

Okay yang ni sumpah janji pendek je
well bila gaji kita ni seronok seronok shopping ye dak?
jadi anis teringin sangat nak try

so anis beli 3 product (2 blusher 1 eyeshadow quad)
so far process dia okay laa
3 hari dia ambik untuk post barang

so process nak tunggu barang sampai tu agak lama
huhu
post ke negeri 9 je nak tggu 3 hari
total 6 hari nak dapat product

jadi semua ini memerlukan kesabaran

packaging dia top top tip top
balut dengan bubble wrap banyak gila sampai boleh re-use balik
haha


and it came with this pretty pink plastic
cantik nak nangis

ok tu je
babai
muahx


❤ Early Birthday Celeb ❤

Monday, August 07, 2017

Assalamualaikum and Hi

jap macam lama tak tulis
hekhek

since belajar tulis blog cam kentut but i will try my best to update from time to time

So semalam
Boleh count as today kot

2 Aug 2017
1:09 am

Safira kejut dari tidur dengan kelam kabutnya cakap amin si budak intern sesak nafas nak kena pegi hospital

kay

Hospital
anis pun terus bangun blur
nak tukar baju ke eh

eh tukar seluar je laa
hospital kot
proper la sikit en
pastu pun
EMERGENCY

tapi anis berulang kali sebut
amin nak kena marah ni
sebab pantang aniszuhairah kalau tengah sedap tidur orang kejut..memang rasa nak marah orang walaupun orang tu tengah sakit -_-

dengan huru hara anis tukar seluar pakai jacket capai spect sarung tudung ambik handbag
ok ciao keluar rumah dgn safira

dlm kereta ni
amin mmg rupa tengah sesak nafas gila
eh cuak la kakak
tak jadi nak marah

tetiba mek (safira laa ) kata
anis..
tutup mata

eh nak pergi hospital kenapa nak kena tutup mata semua ni
nak balut dengan shawl merah semua

okay laa dah dapat bau permainan diorang ni
amin pulak terus sihat
ish diorang permainkan aku rupanya

safira dengan drive bengkang bengkok pusing sana pusing sini
eh jauh sungguh perjalanan dia ni
hahaahah

bila dah sampai
dengar diorang bukak pintu belakang
kayy..
ini bukan cobaan
ini ada something
mek pun papah keluar dengan lupa spect dlm kereta kena ambik balik lagi


bila keluar safira papah
bukak kain
o em ji
a walkaway of lilin to pondok depan rumah >.<
(tapi takde gambar walkaway tuu)
yg mcm jauh sgt tu rupanya pondok depan rumah je

and come to this set up



kenapa sweet sangat korang ni
kek kecik takpe yang penting ikhlas
and that candles set up is hmm..cantik nak nangis

as a present diorang kasik scrapbook of my memories
hmm..they know how much i love surprises








How can I forget you guys.

lotsoflove
Anis ❤







What I learn as a Customer Service

Tuesday, May 23, 2017

Assalamualaikum

hai hai hai
weols macam malas nak marathon citer House harini,
hahaha

So, bukan nak bash those yang kerja as Customer Service. Kalau korang mengeluh kerja isnin- jumat office hours..mohon flush diri sendiri dalam jamban.

This is 100% base on my 6MONTH experience
3 Month Call Task  + 3 Month Email Task = Mengangis ditepi lukut


(Shift Hours + Working on Weekend + Limited Berak Time = Customer Service)

PATIENCE

yes guys, kesabaran itu penting.
Bila kena maki dengan customer..most important not to get angry too.
Sabar please SABAR
pengalaman anis zuhairah seperti berikut

Customer : Why all of you so stupid !! Why you guys fucking suspend my account when I also bought product in those account. Your company sucks!! BULLSHIT

Customer Service : We are very sorry on this matter but we have stated in the term and condition whereby all user must register single account only

Customer : FUCK YOU !!

Customer Service : Yes Sir :(  [yes sir fuck me sir T.T]

pernah mengalir air mata sebab pakcik degil sangat.

TOLERANCE

hidup kena bertolak ansur
kalau customer kata A tapi sedangkan mmg tak boleh A. tapi dia NAK jugak.
kita sedapkan hati dia kay.. atleast cakap kita TRY MY VERY BEST.

CEKAP

ni memang penting tau. tak memain tau.
KENA CEKAP in everything. follow each of the procedure and kerja log case and email still kemas tak bersepah.
kena cekap cari information ON TIME.
bila Hold customer biasanya kita kena cari all info.

macam sebelum ni anis kerja dengan satu ecommerce company yang mcm lazada.
alaa nombor 11 tu

kitorang ada 5 page WAJIB bukak the whole time utk cari info.
tade info kat satu page kena cari teh required info kat tempat lain.
CCL
CRM
IPAY88
SOFFICE
BO

anis takkan bgitahu nama utk each page utk privacy reason. and currently holding time utk each customer dah diperketatkan dari 2 minit ke 1:30 minit SAHAJA.

menggelupur

jadi customer kena faham semua ni yang kerja customer service tak mudah langsung okay.

BE NICE

be nice to each and everyone. kita taktau apa masalah yang CS tu tgh alami..so imagine kalau kita terus melenting kat dia. Emotionally raptured okay.

memang kita marah dgn masalah yang kita alami dgn company tu. tapi cuba berhati perut sikit dan tak terus tinggikan suara.
cuba tanya solution dengan cara elok dan terima dengan hati yang terbuka.

tak salah langsung berbuat baik dengan orang kan?

DON'T LOOK DOWN ON PEOPLE

this is so far orang melayu yang suka buat perangai macam ni. downgrade orang gila babi
Dia ingat kita customer service takde degree?

I remember clearly my colleague menangis because one lady downgrade her to the filthy ground

Perempuan melayu okay.
dia cakap apa tau.

Lady : eh awak ni jadi customer service sebab tak belajar tinggi tau. dah lah bodoh nak salahkan kita pulak.

eh eh..kau taktau ke orang tu ada Degree in Engineering .

masing masing ada kesempirtan hidup and mostly need money and working experience in one go.
ada yang dah ada PhD, baru balik dari australia so kerja customer service temporarily while looking for stable job but he is downgraded to much so he stop working.

Mostly yang kerja customer service ada Degree and Master.

Because they need someone who can speak fluent english to communicate with customer and sebab diorang pandai, diorang dapat kerja customer service. Bukan bodoh kay.


Kitorang nak jadi customer service kena belajar A - Z pasal company tu and in the end of training ada TEST. YES!! PEPERIKSAAN

sapa yang lulus je boleh teruskan kerja. I repeat.. YANG LULUS

jadi customer service tak bodoh tau. jangan ingat kitorang tak belajar tinggi tau.



Product Review ❤ Hermo Korean Beauty Junks

Wednesday, May 10, 2017

Assalamualaikum
As promised kann, I will do a product review for product which I bought from Hermo




1. A'pieu Sugar Melting Tint 1.8g ( RD02)

First Impression

PIGMENTED GILA. Like one wsipe it is very red so do not need too much of the product. overall i think this can be very longlasting. The tint also is very easy to blend. I never try on my cheeks yet as blusher, sbb muka tak sihat sangat takut makin teruk :(




Packaging

The packaging unik sangat. hahaha
you need to click the bottom part to get the produck out. But it does not came out terus seinci.. bila tekan kelua sikit sikit.
banyak review kata packaging sgt menyusahkan sbb tak bole masukkan product balik.
dah kau nak kelua masuk mende alah ni dah kenapa -_-
nampak sgt tangan diorang yang gatal nak tekan tekan
so, girl..a little goes a long way okay
takyah tekan tekan sangat





2.  A'pieu Cushion Tok Concealer

First Impression
unlike their lip tint product this does not reach my expectations.
not pigmented and senang cakey
I wore it to cover my dark circles but it does not help at all.
Buat makin teruk ada -_-

Packaging
The packaging also..haihh
you actually need to pick up the product from the cap 

tersangat tak convenience okay.
the sponge kat hujung pun tak membantu untuk blend

see it did not pick up a lot of product

nampak tak sebelah tint tu. tak pekat kann :|





3. Hanaka 花恋肌-Q10 Repair Whitening Hand Cream 密集修护嫩白护手霜50g (French Fresh)

First Impression
wangi and really fresh scent.




krim dy likat. tak cair mcm setengah product and bau dy long lasting.
the cream does dry out your skin and it absorbs really fats into your skin

Packaging
the packaging very nice and sleek and normal hand cream packaging la. tapi comey comey
haha
packaging yang lain pun design dia cantik cantik

well thats all for today
shall you guys have any product you want me to test out boleh bagitahu kay
hope this help
till next time :)



Hermo shopping experience with POSLAJU

Tuesday, May 09, 2017

Assalamualaikum
how was your day

well aniszuhairah nak cerita experience shopping with HERMO with Poslaju services

so I bought 3 items




Experience
the website is so minimal which more preferred and senang sangat nak cari barang (this post is not sponsored by hermo harap maklum)

However

the order information page is not what I am expected
I actually have chose the address due to this thing
terpilih alamat ofis lama..kena call customer service pulak dohh
and once dah bgtau alamat baru, it will not updated in the system so kita duk takut kalau barang sampai kat alamat lama

nasib baik cik kiah weyy
sampai jugak barang iols

Customer Service
I do call customer service to ensure my item was sent correctly to the required address
then the chinese lady who pick up my call said
" its okay miss, you can email to us the correct address with order number and we will change it for you"

There are no proper greetings, " hello hermo"

Then I straightly send email to the cutsomer service and few hours later they responded to my email

wuuu laju

11street would take 1 day to answer customer's email due to segregation by the Team Leader
and they did not make things complicated
cara diorang jawab email so straighforward like this:

Hi dear,
Noted, we will help you amend the address.
Thank you and have a nice day!
Sincerely Yours,
Hermo CS - WC NG
The HermoMY
For Customer Service, Call (60) 07-5623567 (M-F 9:00am-6:00pm)
macam ni je kays
kalau aniszuhairah dulu kat 11street panjang kau. haha nasib la sape menerima
Packaging
packaging diorang simple sangat suka tengok with alotsof bubble wrap
due to seronok sgt both packaging and bubble wrap dah buang. hekhek

Postage
Postage take exactly 3 days which i did not expect
Order selasa jumaat baru sampai :)
kita sedia fon kat atas meja depan mata kut abe Poslaju tak jumpa ofis tapi tak call pun
Cakap dgn abe tu dia kata dah call tapi takdapat..hmm takpelah yang penting sampai

Hahahaha

Product Reviews
On next post okayy. tak lalu nak tulis banyak2

Here is the list item which I bought
1. A'pieu Sugar Melting Tint 1.8g
2. A'pieu Cushion Tok Concealer
3. Hanaka 花恋肌-Q10 Repair Whitening Hand Cream 密集修护嫩白护手霜50g





Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images