Anugerah

Monday, July 22, 2013Assalamualaikum
mmg xnak undang banyak pembaca ponn

Kita nie manusia yang lemah..sentiasa ada kekurangan dan kelebihan masing2..tak dinafikan ada yang lahir cantik persis bidadari..kacak seumpama Nabi Yusuf..tak kurang..ada juga yang lahir dengan kelebihan tersendiri..lain daripada yang lain...genetik boleh berubah..

Tapi siapa kita nak cakap belakang pasal rupa seseorang..Kita tak pernah meminta untuk dilahirkan begini2 rupa..Kita xde isi borang sebelum dilahirkan nak mata bulat ke..nak hidung mancung ke..gigi rongak ke..bibir muncung ke..tak pernah mintak..tapi semua yang berlaku ada hikmah nya kannn..Jadi..kita harus bersyukur dengan setiap apa yang diberi..bukan dirungut dan bukan bahan untuk dipersendakan..

yea..Kau cantik..Kau Lawa..Kau Comel..tapi kesempurnaan tuu Allah boleh tarik sekelip mata..

Manusia terlalu Tamak..perfection hanya datang pada orang yang sabar sayang..Manusia tak pernah puas dengan Kecantikan..kelebihan sendiri..ada saje yang hendak dibetulkan..

Plastic Surgery itu Haram bagi yang melakukannya tanpa sebab yang kukuh..hanya inginkan kesempurnaan di mata manusia..
Botox juga Haram..botox mmpunyai chemical yang mmpu memakan semula wajah si pemakai..mmbekukan pergerakan wajah..
Hair Dye juga tidak digalakkan dlm syariat Islam..kerana ia merubah ciptaan Allah s..w.t

Bersyukurlah..jangan pula mmpersendakan orang..contohnya Negro..
mereka berkulit hitam...Di Amerika..Kulit Hitam pernah deketepikann..mereka tidak dianggap sebagai manusia..malah diperlakukan seperti haiwan..Terdapat sebuah organisasi yang menggantung si 'Black' ini jika mereka ingkar dan melawan cakap si 'White'.Adilkah?
tapi lihatlah..Barack Obama yang menguasai negara berkuasa tersebut..

di korea..Ada seorang wanita yang dilahirkan dengan Mata Biru Galak..ibubapanya..adik beradiknya..semuanya normal..Dia juga tidak mmpunyai genetik dari negara luar..kerana kedua ibu bapanya pure korean..Disebabkan mata biru tersebut..dia digelar Alien..Monsters..anaknya yang turut mendapat genetik yang sama..turut dipersendakan..

sikap yang macam inilah mmbuatkan ramai hilang semangat..kurang keyakinan diri..sebab takut kalau appearance kita jadi big issue berbanding bnde lain yang hendak disampaikan..


see ya next time..tata tutu tiiitiiii
You Might Also Like

0 sayings

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images