Rahsia Huruf Pada Nama

Wednesday, July 17, 2013

assalamualaikum
harinie..mrupakan hari yg boring..jdi anis nak share some unImportant things...khas buat akak2 jemah yg kuat berangan..maw x?..nie main2 je k..kalau ada yang sma tuu kbetulan..kalau x sama..bnde nie mnipu laa tuu..
A=termenung bila ada sesuatu di fikiranB = anda selalu berwaspada bila bertemu kenalan baru.
C = anda ada kelebihan, jangan malu mempamerkannya.
D = anda ada masalah dalam mempercayai orang lain.
E = anda sentiasa seorang yang exited.
F = semua orang menyayangi.
G = anda ada cara sendiri untuk menilai manusia.
I = anda mudah senyum dan boleh buat orang lain tersenyum.
J = anda seorang yang cemburu.
K = anda suka mencuba perkara-perkara baru.
H=anda bukan seorang judgemental tiada otak keadilan
L = anda sangat percaya denga cinta dan mudah tengelam ke dalamnya.
M = kejayaan mudah datang kepada anda.
N = anda suka bekerja, tapi selalu mahukan kerehatan.
O = anda seorang yang berfikiran terbuka.
P = anda seorang yang mudah berkawan dan mudah memahami.
Q = anda seorang hipokrit, pentingkan diri.
R = anda seorang yang gemar bersosial.
S = anda sangat broad-minded.
T = anda ada sikap canggih, amat canggih.
U = anda merasakan anda ada ciri-ciri istimewa standing dengan orang lain.
V = fizikal anda baik sekali.
W = anda suka menyendiri.
X = anda tak akan benarkan org bagitahu anda apa yg patut anda buat.
Y = anda selalu penyebab pada banyak masalah.
Z = anda selalu bergaduh dengan seseorang.


RECIPE!! bubur sumsum

Tuesday, July 16, 2013

bubur sumsum nie mama kata..mknn org johor.. manis dan sedap!! nak try? silalah..jgn segan (senang je!!)

ingredient

  • 1 1/2 cwn tepung beras
  • 1 sdu bsr tepung jagung
  • 1/2 tsp. garam
  • pewarna(ikutlah..nak warna biru pun xde masalah..tpi biasanya wrne hijau)
  • 4tbsp gula merah
  • 5tbsp gula pasir
  • 2 helai daun pandan
  • 4 cwn air
how-to
  • satukan tepung beras,tepung jagung,santan&garam dlm periuk dan gaul hingga sebati
  • msukkan pewarna..
  • letakkan atas api..kacau sampai shining2..heheh..berkilat!
  • kmudian senduk dan msuk dlm bekas yg sesuai..sejukkan
  • utk air gula~satukan gula pasir, gula merah, air dan pandan dlm periuk. msk smpi mendidih 
yg nie bukanlah kitorang buat..google jee..yg kitorang buat dah siap msuk loji dah!

SELAMAT MENCUBA!

Popular Posts

Like us on Facebook